Közösségi oldalak

Hírek

Nyári meleg, de néhol zápor, zivatar kialakulhat

Vasárnap a napsütést gyakrabban zavarhatják felhők, és több tájegységünkön, főként a nyugati és középső országrészben alakulhatnak ki ismét elszórt záporok, zivatarok. Helyenként élénk lehet a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 26 és 35 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten számíthatunk a legmelegebb időre.

Hétfőn a napos időszakok mellett főként a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél északnyugaton, nyugaton, valamint helyenként északkeleten élénk lehet, egyébként csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. Pár fokkal enyhül a hőség, a legmelegebb órákban 26-32 fokra van kilátás.

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de helyenként az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből zápor, zivatar kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében erősödik meg, fokozódik viharossá. A legmelegebb órákban 26-32 fokra van kilátás.

Szerdán több helyen megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Eső, zápor csak elvétve fordulhat elő. Többfelé élénk lehet az északias szél. Délután 25-31 fokra van kilátás.

Csütörtökön nagyobb eséllyel a Dunántúlon többfelé, a középső tájakon helyenként fordulhat elő időnként eső, zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős északi-északkeleti szélre, 19-29 fokos maximumokra van kilátás, a csapadékosabb tájakon számíthatunk a hűvösebb időre.

Forrás: időkép