Közösségi oldalak

Hírek

Nem látta, elütötte

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, a Gyulai út és a Körte sor kereszteződésében 2022. június 16-án 19 óra után 10 perccel személygépkocsi kerékpárossal ütközött. Az autó vezetője a Gyulai útról akart befordulni a Körte sorra, de nem vette észre, hogy a Gyulai úttal párhuzamos kerékpárúton érkezik a biciklis. Nem adott neki elsőbbséget és elütötte őt, a nő súlyosan megsérült. Az autó vezetője elismerte a felelősségét. Kihallgatásán elmondta, hogy próbált nagyon figyelni, nézte a Gyulai út és a Körte sor forgalmát is, de sajnos nem látta a közeledő kerékpárost. A férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. Az ügy vizsgálata befejeződött, az eljárás iratait a rendőrség 2022. november 18-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy Békés megyében vezető baleseti ok az elsőbbségadás elmulasztása. Idén október végéig, tehát 10 hónap alatt a 391 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetből 142 emiatt történt. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy legyenek nagyon figyelmesek, a közúti jelzéseknek és szabályoknak megfelelően közlekedjenek! Ha nem látnak be jól egy kereszteződést, inkább álljanak meg, ne hajtsanak be anélkül, hogy megnéznék, közeledik-e más jármű vagy gyalogos!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!