Közösségi oldalak

Hírek

Nem elég hogy szóba állt vele, de még a lakásába is beengedte

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 22 éves büntetlen előéletű Tápióbicskén élő román állampolgárságú férfival szemben, aki trükkös módszerrel több, mint 400.000.-Ft-ot zsákmányolt egy békéscsabai férfitól. A járási ügyészség indítványa szerint a pénzbüntetésen felül a sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie.

A fiatal férfi 2023. szeptember 19-én, a délutáni órákban Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepen odalépett egy békéscsabai férfihez, és valótlanul azt állította neki, hogy két edénykészletet szeretne a részére ingyenesen átadni. Ezt követően együtt odamentek a terhelt által használt gépkocsihoz, abból az edénykészleteket kivették és sértett közeli lakásába vitték. A lakásban, a készlet megtekintése során a terhelt már arra kérte a sértettet, hogy a termékért mégis adjon cserébe valamit, azt fizesse ki. Amikor a sértett a készpénzfizetést megtagadta, a terhelt figyelmes lett a sértett tulajdonát képező, 430.000.-Ft értéket képező arany ékszerekre, azokat elkérte a sértettől azért, hogy megnézze.

Miután a sértett átadta az ékszereit – egy pecsétgyűrűt, egy nyakláncot, egy karláncot és egy medált – a terhelt a megtévesztés fenntartása, az ékszerek megszerzése és a sértett gyanakvásának az eloszlatása érdekében valótlanul azt állította, hogy egy televíziót is adna a sértettnek. Ekkor együtt lementek a terhelt által használt autóhoz, majd a terhelt beült a gépkocsiba és a helyszínről az aranyékszerekkel együtt távozott. A sértett ezután sietve az autójába ült, hogy a terheltet utolérje, azonban őt nem találta már meg, és értesítette a rendőrséget. Az okozott kár a nyomozás során nem térült meg – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna