Közösségi oldalak

Hírek

Négy piás sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt héten

Békés megyében négy autóssal szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Egyikőjük egy árokba is beletolatott

Békés megyében 2021. szeptember 13-a és 2021. szeptember 19-e között négy alkalommal intézkedtek a rendőrök ittas járművezetőkkel szemben. Először 16-án 15 óra 45 perc körül történt balesetnél merült fel a gyanúja annak, hogy egy férfi ittasan vezetett. Miután Telekgerendáson, az Ady Endre utcában kocsijával árokba tolatott, kiszállt a járműből és dülöngélve elsétált onnan. Szerencsére senki nem sérült meg. A bejelentéstől számított háromnegyed órán belül a rendőrök elfogták a baleset okozóját, akinél pozitív értéket jelzett az alkoholszonda. Ezért a 67 éves telekgerendási férfit a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték.

Egy nappal később, 13 óra 30 perc körül pedig Kondoroson a Somogyi Béla utcában állítottak meg a rendőrök egy 52 éves férfit, aki személyautóval közlekedett. A légalkoholmérések eredményei alapján őt közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a körzeti megbízottak.

Hétvégén, szombaton két autóst állítottak elő a rendőrök. Az egyiket Sarkadon, a Hársfa utcában 12 órakor igazoltatták, míg a másikat Orosházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában 15 óra 15 perc körül ellenőrizték a rendőrjárőrök. Mindkét esetben a helyszíni szondáztatás eredményei és a további mérések is megerősítették azt, hogy ittasan ültek a volán mögé. A rendőrök az illetékes rendőrkapitányságokon büntetőfeljelentést tettek ellenük – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.