Munkagödörbe esett egy kerékpáros, súlyosan megsérült

Büntetőeljárást indított a rendőrség egy férfi ellen, mert a munkatársa az ő utasítására szabálytalanul kerített el a forgalom elől egy munkagödröt Szarvason. Egy kerékpáros belehajtott a gödörbe és súlyosan megsérült. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Szabálytalanul kerítettek el egy munkagödröt 2019 májusában Szarvason, a Szent István utcában. A munkálatokért felelős férfi egy kollégájának azt az utasítást adta, hogy a lezárt útszakaszon egy munkagéppel álljon be a gödör elé, de a gép nem takarta el teljesen a felbontott részt. A lezárt területre egy kerékpáros férfi behajtott, elment a gép mellett és beleesett a gödörbe.

Fotó: police.hu

Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a súlyosan megsérült kerékpárosnak a későbbiekben maradandó egészségkárosodása is kialakulhat a baleset miatt. A munkabiztonsági szakértő pedig megállapította, hogy a munkagödör forgalom előli elzárása nem felelt meg az előírásoknak.

A Szarvasi Rendőrkapitányságon a kivitelezésért felelős férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás iratait 2020. március 16-án továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.