Mivel a kormány nem segít, ezért a jobbikos képviselő azt kéri, hogy a rá kiszabott büntetés összegét utalják el a családnak

Rig Lajos a Jobbik Országgyűlési képviselője

Rig Lajos két hete kérte a miniszterelnököt, hogy segítsen a hatéves Noémin, akinek nem állja életmentő gyógyszereit az egészségbiztosító. A több tíz millió forintos kezeléssel esély lenne arra, hogy megállítsák a kislány állapotának romlását. Semmitmondó választ kapott.

Nem is személyesen Orbán Viktor, hanem az EMMI államtitkára válaszolt Rig Lajos megkeresésére, de az nem derült ki a levélből, hogy a kormányfő közbenjár-e az ügyben. A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa ezért

Facebook-oldalán azt írta:

„Bizonyára már mindenki tudja, hogy a rabszolgatörvény megszavazásának megakadályozása miatt, 38 képviselőre róna ki pénzbüntetést a házelnök, köztük rám is. Ezennel nyilvánosan kérem, mivel másképp nem segít a kormány, a tőlem megvont illetmény összegét biztosítsák a kislány számára!”

A politikus azzal indokolt: ha jogtalanul büntetik őt az illetménymegvonással, akkor az a pénz kerüljön olyan helyre, ahol tényleg óriási szükség van rá.

Close