Magyarázkodnak és Gyurcsányra mutogatnak Káslerék a baleseti ellátás tragikus állapota miatt

12 évvel ezelőttre mutogat vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma a baleseti ellátás gyászos helyzete miatt. 9 évnyi csaknem folyamatos kétharmados kormányzás után tényleg nem gondolhatná senki, hogy van bőr a Fidesz képén mást okolni, ha szóba kerül az egészségügy omladozása. Pedig van, és ezt az MTI-hez eljuttatott közleményben nyomatékosították.

A Kásler Miklós vezette minisztérium szerint becsülik a traumatológusok munkáját.

A rövid közleményben egyáltalán nem reagálnak a katasztrófahelyzetről szóló hírekre,

viszont felemlegetik, hogy a Gyurcsány-kormány 12 évvel ezelőtt megszüntette az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet, mintha kilenc év alatt ezzel nem tudtak volna még mindig mit kezdeni.

A teljes közlemény:

“Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nagyra becsüli a traumatológusok munkáját, amit a mindennapokban a betegek érdekében tesznek. Elismerésre méltó az a hozzáállás is, amit a Magyar Traumatológus Társaság Közgyűlése által megválasztott tárgyaló bizottság az EMMI-vel való folyamatos és eredményesen lezárult egyeztetéseken tanúsított.
Ugyanakkor szeretnénk emlékeztetni mindenkit arra, hogy 2007-ben éppen a második Gyurcsány-kormány szüntette meg az országos traumatológia csúcsközpontját, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet, melynek feladatkörét finanszírozás nélkül olvasztották be a Péterfy Sándor utcai Kórházba.”
A Népszava írt arról, hogy az Országos Baleseti Intézet összes orvosa felállhat, mert a kormány nem teljesíti követeléseiket és három hónapja nem válaszol a megkeresésükre. A lap birtokába került levélben az Országos Baleseti Intézet 68 orvosának október 1-i felmondását helyezik kilátásba. Az orvosok szerint az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását.

Alfahír