Közösségi oldalak

Hírek

Letartóztatásban marad a 11 éves nevelt gyermeke sérelmére szexuális erőszakot elkövető román férfi

A Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék végzését, amellyel a folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolt román állampolgárságú férfi letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2019 szeptemberében Mélykúton két alkalommal végzett szexuális cselekményt az akkor 11 éves nevelt lányával. Az egyik ilyen eseményre akkor került sor, amikor a sértett gyermek aludt, s ennek következtében védekezésre képtelen állapotban volt.

A vád tárgyát képező bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Kecskeméti Törvényszék a főügyészség indítványára fenntartotta a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, amely végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú végzést helybenhagyta és megállapította, hogy a férfi egyszer már megszökött a hatóságok elől, továbbá a vád tárgyát kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény képezi. A férfi külföldi állampolgár, aki magyarországi lakóhellyel nem rendelkezik, ezért vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, amely törvényi okokra tekintettel törvényesen került sora letartóztatásának fenntartására és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását az ítélőtábla sem látta indokoltnak.

Az eljárás a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.