Letartóztatásban egy szarvasi kábítószer-kereskedő

A Szarvasi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 26 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban legalább kétféle kábítószert terjesztett Szarvason.

A terjesztő és a fogyasztók is rendőrkézre kerültek Szarvason

A férfi 2020 májusa óta Szarvason különböző, előzetesen egyeztetett helyszíneken több alkalommal, esetenként legkevesebb 3 gramm mennyiségű, kábítószernek minősülő, amfetamin tartalmú ún. speed port, illetőleg szintén több alkalommal, alkalmanként minimum 2 gramm mennyiségű, kábítószernek minősülő kokaint értékesített más személyeknek. A speed grammjáért 1.500.-Ft-ot, míg a kokain grammjáért 25.000.-Ft-ot kellett fizetni a vevőknek; közben a férfi maga is fogyasztója volt az általa megszerzett kokainnak.


A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2020. november 03-án vették őrizetbe a férfit, aki kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésével gyanúsítható megalapozottan. A törvény a bűncselekményt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a folyamatos elkövetésre tekintettel tartani lehet a bűnismétléstől, illetőleg annak is fennáll a veszélye, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, illetőleg tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítene vagy elrejtene.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!