Közösségi oldalak

Hírek

Kovács Imre cége 8,4 milliárd forint állami pénzt kapott, de se Battonyán, se Tótkomlóson nem történt egy kapavágás sem

Négy városban, Mosonmagyaróváron, Battonyán, Tótkomlóson és Kiskunhalason is évek óta működnie kellene egy-egy geotermikus hőerőműnek, amelyek létesítésére hatalmas kormányzati és uniós támogatást nyert el ugyan az a vállalkozó.

Az RTL Híradó képei szerint erőművek helyett mind a négy helyszínen csupán gazos, elhagyott terület fogadja a látogatót. A fejlesztések legtovább Mosonmagyaróváron jutottak, ahol egy bódét húztak fel a puszta betonos térség közepére.

Kovács Imre, cége összesen 8,4 milliárd forint állami támogatást kapott, hogy felépítse az erőműveket. A mosonmagyóvári projekt hirdetőtáblája szerint a kivitelezésnek 2017-ben kellett volna befejezőnie.

A Híradó bemutatta azokat a felvételeket, amelyeket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő készített, amikor személyesen megpróbálta szóra bírni a tulajdonost, hogy megtudja, miért nem működik egyetlen egy sem a négy erőműből. Kovács Imre azonban válaszadás helyett csak fényképezni próbálta a képviselőt. A geotermikus energia magyarországi királya eközben rendre azt hajtogatta a képviselőnek, hogy írásban kellene feltenni a kérdéseket, akkor szívesen válaszol, illetve hogy élőben is válaszolt volna, de most Hadházy provokálja, ezért mégsem.

Az ellenzéki politikus  a kocsordi fecskendőgyárról is kérdezett volna, mert azt további 1,5 milliárd forinttal támogatta az állam. A gyárról Varga Mihály pénzügyminiszter is elismerően beszélt, sőt, a szobájában jelképesen át is adta az üzemet. Kovács erről sem adott felvilágosítást, ami azért is érdekes, mert Hadházy hosszas keresés után csak nem működő gyárat talált.

Hadházy az RTL-nek azt mondta, hogy egy olyan cég, amely 10 milliárd közpénzt nyert el, kötelessége lenne elszámolnia a támogatásokkal.