Kisebb eső, gyenge havas eső, gyenge havazás is előfodulhat a jövő héten

Enyhe havazás Debrecen Nagyerdőben Fotó: Erdős Csaba

Szombaton is borongós, szürke, sokfelé nyirkos időben lesz részünk, viszont északon, az Alföldön többfelé, valamint néhol a Dunántúl déli tájain kisebb eső kialakulhat, északon, északkeleten ugyanakkor az esőt havas eső, havazás váltja fel. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -3 és +3, délután -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben még sokfelé lesz felhős, borongós, párás az idő, viszont délután már többfelé kisüt a nap. Ugyanakkor északon, északkeleten ezen a napon még kisebb havazás, hózápor előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton megélénkül az északnyugati szél. Reggel az ország nagy részén fagyni fog, délután 0-6 fokot mérhetünk.

Hétfőn keleten, északkeleten időnként kisebb eső, gyenge havas eső, jelentéktelen havazás előfordulhat, máshol számíthatunk naposabb időszakokra. Csak néhol lehet élénk az északnyugati szél. 0-6 fokra van kilátás a délutáni órákban.

Kedden felhős és naposabb tájak válthatják egymást, számottevő csapadék nem várható. Nyugaton, északnyugaton feltámadhat a déli-délkeleti szél. A fagyos reggelt -1, +5 fokos délután követ. Szerda késő délután délnyugat felől csapadék érkezhet, havazásra is van esély.

Szerdán erősen felhős idő valószínű, a délutáni óráktól szórványosan alakulhat ki hószállingózás, havas eső. Reggel -5, délután +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.