Kilenc új fertőzött, nincs halálos áldozat

Eggyel nőtt az aktív fertőzött száma itthon. Ez már a tizenegyedik nap, hogy nincs új halottja a járványnak.

Újabb kilenc magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4465 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő.

3339-en már meggyógyultak, számuk nyolccal emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 530, eggyel több, mint kedden volt. Még 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 333 446 mintavételt végeztek, egy nap alatt 3207-tel nőtt a szám.

Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

A kormányzati tájékoztató oldalon azt írják, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül lehessen tartani és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülhessük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 8683 embernél van érvényben, 287-tel kevesebb, mint egy nappal korábban.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – Impresszum