Közösségi oldalak

Hírek

Kicsit enyhül az országos hideg – már „csak” mínusz 15 fokig süllyedhet a hőmérséklet

Vasárnap reggelre az Északi-középhegységben süllyedt legmélyebbre a hőmérő higanyszála: mínusz 16 fokot mértek az Útinform szerint. Valamelyest enyhül azért a hideg, legalábbis már csak három – Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén – megyére adott ki extrém hideg miatti figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A figyelmeztető előrejelzés szerint hajnalban északkeleten kisebb hózáporok alakulnak ki, amelyekből jelentéktelen mennyiségű friss hó valószínű. Északkeleten az élénk, erős szél hordhatja a havat.

Napközben többnyire gyengén felhős, napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadán lehet több felhő az égen. Reggel a keleti megyékben elvétve még előfordulhat hózápor, később csapadék nem valószínű.

Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúli-középhegységben és a Balaton mellett időnként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. Ugyan jórészt pozitív tartományban alakul majd a hőmérséklet, de az erős szél sokat ront majd a hőérzeten.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -6 fok között várható, de a havas, derült, szélvédett területeken -15 foknál hidegebb is lehet.