Közösségi oldalak

Hírek

Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró

Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen akart kilépni az országból, amikor kiderült, hogy az utánfutó túlsúlyos és emiatt balesetveszélyes.

Túlsúlyos vontatmánnyal közlekedő román állampolgárral szemben intézkedtek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és a határellenőrzést végző rendőrök 2021. március 3-án 14 óra 15 perc körül Gyulán, a közúti határátkelőhelyen. Az utánfutót, amelyen két személygépkocsi volt, egy terepjáró húzta. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hitelesített mérlegén megmérték a járművet és kiderült, hogy a vontatmányt ennyire nem lehetett volna megterhelni. A rendőrjárőrök a gépkocsi vezetőjét közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték és közölték vele, hogy így nem mehet tovább. A túlterhelt járműszerelvények menettulajdonságai ugyanis megváltozhatnak és a fékezhetőségük, kormányozhatóságuk kiszámíthatatlanná válhat. Ilyen szerelvényekkel közlekedni tilos és balesetveszélyes.

A rendőrség ismételten kéri a tehergépkocsik üzembentartóit, vezetőit, hogy ne veszélyeztessék magukat és a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy nem tartják be az előírásokat! Közlekedjenek szabályosan és figyelmesen!

… hogy mindenki hazaérjen!