Közösségi oldalak

Hírek

Két román embercsempészt és huszonegy határsértőt vettek őrizetbe a rendőrök

Embercsempészéssel gyanúsítható két román állampolgárt vettek őrizetbe és huszonegy határsértőt fogtak el a rendőrök.

Békés megyében az elmúlt 12 órában 21 határsértőt fogtak el a rendőrök. A csoportot 2021. február 6-án 23 óra 15 perc körül Dombegyház külterületén tartóztatták fel. A külföldiek közül tizennyolcan szír, hárman pedig afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Emellett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett két román állampolgárt, akik a nyomozás eddigi adatai szerint a huszonegy határsértőt segítették abban, hogy eljussanak Nyugat-Európába – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.