Két határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsaba és Gyula között

A külföldi férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket.

Békés megyében, a Békéscsaba és Gyula közötti vasútvonal mellett, Bicere vasúti megállóhely közelében 2019. november 12-én 10 óra 55 perckor elfogtak a rendőrök két határsértőt. A férfiakat lakossági bejelentést követően ellenőrizték.


Egyikük bangladesi, a másik férfi indiai állampolgárnak mondta magát, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

20:20

Visszakerült Romániába az a két külföldi, akiket a Békéscsaba és Gyula közötti vasútvonal mellett fogtak el a rendőrök.

A határsértőket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták és 2019. november 12-én 18 óra 55 perckor a magyar rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.