Közösségi oldalak

Hírek

Két határsértő egy cseh autóban

Békés megyében, Mezőhegyes külterületén állítottak le a rendőrök egy autót, amelyet egy cseh férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.

Békés megyében, Mezőhegyes külterületén 2022. március 25-én 22 óra 45 perc körül leállítottak a rendőrök egy cseh rendszámú személygépkocsit. A járművet egy cseh férfi vezette és két migráns utazott benne. Az utasok egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Az autó sofőrjét, az embercsempészéssel gyanúsítható 46 éves cseh férfit is előállították – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.