Közösségi oldalak

Hírek

Kattant a bilincs a szarvasi kábítószer-kereskedő kezén

Szarvason elfogtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit, aki közvetlenül a rendőri intézkedés előtt szolgált ki két fogyasztót.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el a Szarvasi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2021. május 7-én Szarvason. A 47 éves H. Attila a nyomozás adatai szerint az elmúlt hónapokban többeknek adott el tiltott bódító hatású anyagokat. Közvetlenül az elfogása előtt is fogadott a házában két férfit. Egyiküknek alufóliába grammonként csomagolva tizenegy adag, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó növényi törmeléket adott át. Ugyanez a férfi három nappal korábban is járt nála, akkor három adagot vásárolt az anyagból.

A másik fogyasztó rendszeresen, általában hetente marihuánáért járt hozzá anyagért, közvetlenül a rendőri intézkedés előtt is ott volt. Egy harmadik férfi pedig 2021 áprilisban és májusban többször vásárolt tőle növényi törmeléket. A rendőrök H. Attilát őrizetbe vették és pénzt, mobiltelefont, illetve kábítószer gyanúját keltő anyagokat foglaltak le tőle. Azt még vizsgálják, hogy hány emberrel állhatott kapcsolatban, honnan szerezte be és kiknek adta tovább a bódító hatású szereket. A tőle vásárló fogyasztókat is előállították, ellenük kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatta portálunkat Szarvas Ágnes r. őrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.