Jobbik: Kiállunk a szociális ágazatban dolgozó szakemberek és technikai dolgozók mellett!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a szociális ágazat lassú kivéreztetésével és azonnal indítsa el a területen a bérrendezést!

2010-ben még a miniszterelnök harsányan zengte:

„A szociális biztonságot fenntartó szolgáltatásokat végzők számára új megegyezést, kiszámítható alapokat kell teremteni. A jövő szociális biztonságának mértéke és minősége rajtuk is múlik, munkájuk becsületét haladéktalanul vissza kell adni.”

A haladéktalan azonban halogatásba, hitegetésbe torkollott, most tavasszal azt ígérték, két lépcsőben rendezik a bérfelzárkóztatást, csak azért, hogy elkerüljék a sztrájkot az EP kampány előtt. Az ígéretet most sem tartották be, a bérrendezés elmaradt. Most az önkormányzati választások előtt pedig gyáva módon az elégséges szolgáltatás álarca mögé bújnak el, és akadályozzák meg, hogy a létminimum alatt kereső segítő szakemberek 17 évi megalázás után sztrájkot hirdessenek!

Amit az Orbán kormány tesz, nem hiba, hanem bűn az magyar társadalommal szemben, hiszen a szociális ágazatban dolgozók mindennapi küzdelmes tevékenysége nélkülözhetetlen az ország és a társadalom számára, helyzetük méltatlan és tarthatatlan, a halogatás a rendszer összeomlásához és társadalmi katasztrófához vezet. Éppen ezért a Jobbik azonnali anyagi, erkölcsi megbecsülést követel.

A Jobbik kiáll a szociális ágazatban dolgozó szakemberek és technikai dolgozók mellett, bátorítjuk az ágazatban dolgozókat, hogy választójogukkal élve vasárnap értékeljék a kormánypárt munkáját, a novemberi sztrájk alkalmával pedig álljanak ki önmagukért és a szociális ágazatért. Mi mellettük leszünk/állunk,

– áll Sneider Tamás, a Jobbik elnökének portálunkhoz eljuttatot közleményében.