Jobbik: A kormányzati kommunikációval azt kell elérni, hogy az emberek ne pánikoljanak

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos felkészülésben és védekezésben a Jobbik a kormánnyal partner lesz mindaddig, amíg úgy látják, a kabinet jól végzi a munkáját és pontos tájékoztatást nyújt a magyar lakosság számára

– szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, egészségügyi szakpolitikusa.

Hozzátette,

a pánikot szükséges megelőzni, elkerülni,

a legszéleskörűbb tájékoztatást kell eljuttatni a lakossághoz annak érdekében, hogy az országban nyugalom legyen, mindenki higgadta tudja megközelíteni ezt a problémát.

Az ellenzéki erő nevében Lukács arra kérte a kormányt, fontolják meg, hogy az ezer főnél nagyobbra tervezett, zárt terű rendezvényeket tiltsák be, mivel kiemelt fertőzésveszélyt jelenthet. Egyúttal azt is javasolta a kormánynak önkormányzatoknak, rendezvényszervezőknek, hogy végezzenek kockázatelemzést az ezer fő feletti, nyílt térben tartandó rendezvényekre, ezeken miként biztosítható az emberek biztonsága.

Ezzel kapcsolatban kiemelte a közelgő nemzeti ünnepet, március 15-ét. Arra kérte a kormányt, készítse el az ezzel kapcsolatos terveket, majd azokat juttassa el az ünnepi megemlékezéseket szervező önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, pártokhoz.

Alfahír