Közösségi oldalak

Hírek

Január 23-ától egyhetes sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én. MTI fotó: Bruzák Noémi

Miután szombaton Budapesten ért véget a 180 kilométeres távot 6 nap alatt teljesítő tudásmenet, a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, a szervezők közölték, hogy folytatják a tiltakozásokat. A demonstráció után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben jelezte, hogy rendkívüli kongresszusuk úgy döntött, folytatják a munkabeszüntetéseket és továbbra is érvényben tartják a gördülő sztrájk meghirdetése.

 

A 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől, január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetnek (tiszteletben tartva a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben). Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetjük a SZOLIDARITÁS NAPJÁT

– jelentette be a PDSZ Országos Választmánya hangsúlyozva, hogy csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeket és az állampolgárokat.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna