Jakab Péter: Az álhíreket, és a hazugságokat maga a Fideszes kormány rendeli meg! (Videó)

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője
A fideszes álhírgyárak bojkottjára szólít föl a Jobbik

Ha már a Fidesz nem hajlandó megtisztítani a közéletet. Tudatos tájékozódást kér a választóktól a legerősebb ellenzéki erő.

“A kormány nem csak megrendeli azokat, de busásan fizet is az álhírekért”

– mondta budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. Szerinte erre abból is következtetni lehet, hogy a kormánypárt a kulturális bizottság mai ülésén indoklás nélkül leszavazta az ellenzéki erő javaslatát.

Ennek értelmében a jövőben

azok az orgánumok nem kaphattak volna állami támogatást, amelyek rendszeresen, de évente legalább háromszor, jogerős bírósági végzéssel igazolható módon valótlanságokat terjesztenek.

Jakab Péter emlékeztetett, hogy a Fidesz valószínűleg nem véletlenül mondott nemet erre a javaslatra, hiszen a Jobbik például immár 150-nél is több sajtópert nyert a fideszes médiumokkal szemben.

Felidézte, hogy a Fővárosi Törvényszék 2017-ben a Ripostot 14, az Origót 9, a Lokált pedig 8 alkalommal marasztalta el, amiért hazugságokat terjesztettek Vona Gáborról és a Jobbikról.


A szóvivő kifejtette, hogy állami hirdetéseken keresztül az ehhez hasonló propagandakiadványok csak tavaly 51 milliárd forinthoz jutottak, ami hirdetési bevételeiknek a 80-90 százalékát teszi ki. Jakab szerint a jobbikos javaslat értelmében azonban például egy Ripost-féle szennymédiumnak két lehetősége maradt volna: “vagy befejezi a hazudozást, vagy megszűnik”.