Ittasan ültek a volán mögé

Két ittas járművezetés miatt indult ügy vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében.

Békés megyében a rendőrség 2020. július 30-án két ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre. Az egyik büntetőeljárás egy orosházi autós ellen indult. Ő 2020. május 2-án 8 óra 45 perc körül Orosházán, egy áruház előtti parkolóban nekitolatott egy álló személygépkocsinak. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A 30 éves orosházi férfit ezért a rendőrjárőrök mintavételre és orvosi vizsgálatra vitték. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi ittasan vezetett.


A másik ügy gyanúsítottja egy csanádapácai férfi, aki 2020. július 6-án 13 óra körül szintén személygépkocsit vezetett, amikor a rendőrök Orosházán, az Aradi utcában megállították. Nála is alkoholfogyasztást jelzett a szonda. A rendőrjárőrök az 53 éves csanádapácai autóst előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol a további légalkoholmérések is megerősítették azt, hogy a férfi ittasan közlekedett. A rendőrség a két férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozások vizsgálati szakaszában az Orosházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és mindkét ügy iratait 2020. július 30-án továbbította az illetékes ügyészségeknek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.