Ittasan ültek a volán mögé

Két autós ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. Mindkét járművezető a gyanú szerint ittas állapotban közlekedett, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2019. május 26-án és június 1-jén is előállítottak egy-egy autóst, mert a szonda alkoholfogyasztást jelzett náluk. A májusi ellenőrzéskor a rendőrjárőrök Gyulán, a Kulcs utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit, akinél a szonda pozitív értéket mutatott. Júniusban pedig a gyulai közúti határátkelőhelyen autóval belépésre jelentkező román férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrkapitányságon végzett további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy mindkét férfi ittasan vezetett. A rendőrség a két férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Gyulai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és mindkét ügy iratait 2019. június 19-én átadta az ügyészségnek.

Close