Közösségi oldalak

Hírek

Így közleked(je)tek Ti!

Hogyan látják a gyermekek a közlekedést, a közúti forgalmat? Mire figyeljünk, hogy a baleseteket megelőzzük? Ezekre a kérdésekre adnak válaszokat az ORFK Országos Balesetmegelőzési Biztosság által kiírt „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázatára a Békés megyei óvodásoktól és iskolásoktól érkezett pályamunkák.

Több ezer rajzot készítettek az elmúlt hónapokban a Békés megyei gyermekek. Az alkotások az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának pályázatára készültek. Az „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázat már hagyományos országos kezdeményezés, amelyre idén Békés megyében 129 óvodából és általános iskolából összesen 2254 rajz érkezett. A kiírás szerint a gyermekeknek az utasként való közlekedés szabályairól, a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságáról, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedéséről kellett alkotásokat készíteniük. A zsűri által kiválasztott 45 rajzra dicsérő hozzászólás formájában a Facebook oldalunkon lehetett szavazni. A szavazás híre közel 145 ezer felhasználóhoz jutott el és több mint 5 ezer, szavazatnak számító hozzászólás érkezett.

A legtöbb elismerő hozzászólást kapott rajzok készítőinek 2022. május 9-én Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője adta át a jutalmakat. Óvodás kategóriában Nagy Sára Abigél, (Gyulai Béke sugárúti Óvoda) Hódi Léna (Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda) és Schütz Zselyke (Orosházi Forrás Református Óvoda), általános iskola alsó tagozatos kategóriában Palotai Evelin Piroska, (Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) Zsadány Kata (Medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola) és Matejdesz Vanda (Tótkomlósi Jankó János Általános Iskola), míg általános iskola felső tagozatos kategóriában Gulykás Zselyke (Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium), Rakonczai Anna Veronika (Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda) és Kerékgyártó Kata (Szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola)lett díjazott.

A Békés megyei gyermekek tehát az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak azért, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, a szabálytalanság veszélyeire. A rendőrség a felnőtteket is arra kéri, hogy tegyenek meg mindent a balesetek megelőzéséért! Ne hajtsanak gyorsan, tartsák be az elsőbbségadásra és a kanyarodásra vonatkozó szabályokat, ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek! Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat, családjukat és közlekedő partnereiket azzal, hogy megszegik az előírásokat.

…hogy mindenki hazaérjen!