Közösségi oldalak

Hírek

Huszonkét határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Békés megyében

A Békés megyei rendőrök 2021. április 6-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között négy esetben, összesen huszonkét külföldit tartóztattak fel.

Mezőhegyes külterületén 11 óra 45 perc körül ellenőriztek két nőt és négy férfit. Mindannyian szírnek vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodtak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Tizenhat migráns a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező bolgár rendszámú kamionok rakterében rejtőzködött. A járműveket közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök találtak rájuk. A férfiak afgán állampolgárnak mondták magukat. Nem tudták igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.