2021.04.14 04:40

Hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekményekkel vádolnak egy államtitkárt

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Az ügy érintettje:

az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János

– áll az Agrárminisztérium közleményében. Hozzáteszik, Nagy István agrárminiszter a mai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését a tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az Ügyészség munkáját

– zárul a rövid kommüniké.

Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára

Hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást. A gyanú szerint egy vállalkozó a megpályázott vissza nem térítendő állami támogatásért cserébe a dotáció miatt várhatóan sikeres mezőgazdasági cégben 5 százalék tulajdonrészt ajánlott a helyettes államtitkárnak, aki ezt elfogadta.

Az agrárminiszter kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését

Hivatali vesztegetés miatt nyomoznak az Agrárminisztériumban; az ügy érintettje Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, akinek a felmentését szerdán kezdeményezi a miniszter – tudatta a szaktárca az MTI-vel szerda este.

A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János. Nagy István agrárminiszter szerdai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az ügyészség munkáját – írták a közleményben.