Határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya külterületén

A Battonya külterületén feltartóztatott férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították.


Békés megyében, Battonya külterületén, 2020. július 8-án 12 óra 30 perc körül lakossági bejelentést követően elfogtak a rendőrök egy külföldit. A férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

17:50

Átadták a rendőrök a román hatóságnak a Békés megyében elfogott határsértőt

A magát moldáv állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Románia felől illegálisan lépte át az államhatárt. A férfi, amikor igazoltatni akarták, befutott egy kukoricatáblába, a területet átvizsgáló rendőrök azonban megtalálták.

Moldáv állampolgárnak mondta magát, de személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Románia felől illegálisan lépte át az államhatárt. A rendőrök előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene, majd 2020. július 8-án 16 óra 15 perckor átadták őt a román hatóság képviselőinek.