Határsértőket és román embercsempészeket fogtak el a rendőrök Békés megyében

A magukat marokkói állampolgárnak valló külföldieket előállítják.

Mezőkovácsházán, 2020. február 13-án 23 óra körül igazoltattak a rendőrök négy külföldit. A férfiak marokkói állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállítják a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

03:58

Lőkösházán, egy vonatról előállítottak a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik egy nepáli és egy tibeti határsértőt akartak átvinni Magyarországon.

Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárságú férfiakat fogtak el a rendőrök 2020. február 14-én 1 óra 45 perc körül, Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségen, egy Magyarországra érkező vonaton. A román férfiak a nemzetközi vonat egyik hálófülkéjében utaztak. A rendőrök átkutatták a fülkét, és az ágyak alatt egy férfit és egy nőt találtak. A férfi nepáli, a nő pedig tibeti állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a határsértőket előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Emellett az embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfiakkal szemben büntetőeljárás indul – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy.

05:11

A Gyula közelében feltartóztatott két férfi közül az egyik marokkóinak, a másik algériainak vallotta magát. A rendőrök előállítják őket.

Gyula és Dénesmajor közötti úton, 2020. február 14-én 4 óra 15 perc körül igazoltattak a rendőrök két külföldi férfit. Közülük egy marokkói, egy pedig algériai állampolgárnak mondta magát. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrjárőrök előállítják a határsértőket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy.

08:52

Átadták a Mezőkovácsházán elfogott határsértőket a román hatóságnak

A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. február 14-én 8 óra 30 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy.

14:30

Újabb két határsértőt adtak át a Békés megyei rendőrök a román hatóságnak

Mint ahogy arról korábba hírt adtunk, két határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. február 14-én 1 óra 45 perc körül, Lőkösházán, egy Magyarországra érkező vonaton. A rendőrök átkutatták a vonatot és az egyik fülkében, az ágyak alatt egy férfit és egy nőt találtak. A férfi nepáli, a nő pedig tibeti állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a külföldieket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. február 14-én 13 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.