Közösségi oldalak

Hírek

Országos határrendészeti összesítő

Az elmúlt nap eseményei számokban. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. szeptember 3-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 477 határsértőt tartóztattak fel és 701 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 3 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Mélykút és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 432 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Rajka közigazgatási területén.

A járőrök Budapesten 1 esetben 16, Komárom-Esztergom megyében 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel Ács közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iráni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 26 esetben a rendőrök összesen 701 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az osztrák-magyar közös migrációs ellenőrzésben résztvevő járőrök, Rajka külterületén, szeptember 3-án 1 óra 15 perckor egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy román férfi vezetett. A járműben utasként 12 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A rendőrök szeptember 3-án 15 órakor Dombegyház közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utasként egy fő, magát iráni állampolgárnak valló férfi utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna