Három határsértőt fogtak el a rendőrök Tótkomlóson

A vasútállomáson feltartóztatott külföldi férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Tótkomlóson, a vasútállomáson, 2020. november 1-jén 8 óra előtt néhány perccel a vasúttársaság munkatársainak jelzése alapján ellenőriztek a rendőrök három külföldit. Mindhárom férfi líbiai állampolgárnak mondta magát, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállítják őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük – tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

13:44

Átadtták a Tótkomlóson elfogott három határsértőt a román hatóságnak

2020. november 1-jén 8 óra előtt néhány perccel Tótkomlóson, a vasútállomáson. A magukat líbiai állampolgárnak valló férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd 2020. november 1-jén 13 órakor mindhárom férfit átadták a román hatóság képviselőinek – tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy.