Három férfit állítottak elő Gyulán, mert a gyanú szerint, tiltott bódító hatású szert fogyasztottak

Három férfit állítottak elő a rendőrök Gyulán, mert a gyanú szerint tiltott bódító hatású szert fogyasztottak. Egyikük címére külföldről érkezett új pszichoaktív anyag.

Külföldről, az interneten rendelt bódító hatású anyagot egy gyulai férfi. A csomagot a hatóság, még mielőtt a címzettnek kézbesítették volna, lefoglalta és a barna port igazságügyi szakértői vizsgálatra küldte. A vizsgálat eredménye szerint a por olyan vegyület, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2020. április 28-án házkutatást tartottak a megrendelőnél. A gyulai férfi elmondta, hogy nemcsak internetről vásárolt tiltott bódító hatású szert, hanem egyik ismerősétől is, akit ezért a rendőrök szintén ellenőrizni akartak.

Amikor a nyomozók megérkeztek hozzá, hogy átvizsgálják a házát, éppen akkor távozott volna tőle egy férfi. A rendőrök mindkettőjüket a rendőrkapitányságra vitték, egyikőjüknél alufóliába csomagolt fehér port is találtak, amit lefoglaltak. A csomag címzettjét is előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A 25 éves férfi elismerte, hogy a barna port ő rendelte, és rendszeresen fogyaszt marihuánát, illetve amfetamint. A Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a férfiak kikkel álltak kapcsolatban, honnan szerezték be a tiltott szereket, kiknek adhattak belőle – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.