Három év szabadságvesztést kapott a volt Fideszes első fokon

Első fokon három év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Mengyi Rolandot, a Fidesz volt országgyűlési képviselőjét, akit költségvetési csalással és befolyással való üzérkedéssel vádoltak. A Voldemort becenévvel illetett politikus az ügy hatodrendű vádlottja volt, a vád szerint 2015-ben kenőpénzért vállalta, hogy megbundáz egy 500 millió forintos európai uniós, szociális szövetkezetek támogatására kiírt pályázatot.

Mengyi 5+5 millió forint “alkotmányos költséget” kért. A Voldemort becenevet pedig azért kaphatta, mert a vállalkozókkal közölték, semmilyen körülmények között nem szabad kimondani a nevét. A sztori ott bukott meg, hogy a vállalkozók végül nem nyerték meg a pályázatot és az egész bandát lehallgatták az adónyomozók.

Az üzletfelek később elkezdték visszakövetelni a kenőpénzt, a közvetítő K. Péter Mengyihez fordult, aki odaadta neki az összeget, de az átadásnál lekapcsolták őket a nyomozók.

A Jobbik közleménye az esettel kapcsolatban:

A NER vezére beáldozott egy altisztet – elterelő hadművelet

Mengyi Roland, egy a több száz NER lovag közül, akik 2010 óta, Orbán Viktor vezetésével, szabadrablást hajtanak végre az országban. A kedves vezető beáldozta Mengyit, saját maga és a többi NER-lovag védelmében, hogy azt mutassa a nemzetközi közvéleménynek, nálunk üldözik a bűnt, a hatóságok teszik a dolgukat és működik az igazságszolgáltatás. A maffiarezsim vezére a nemzeti ellenállás erősödésével kerülhet egyre szorultabb helyzetbe, s kevés lesz egy-egy pofátlan NER-lovag beáldozása. A cél, minden enyveskezű kiskirály, oligarcha, korrupt bűnöző igazságszolgáltatás elé állítása – ehhez kell együttműködnie mindenkinek, aki a NER lebontásában és egy szabad, igazságos, biztonságos Magyarország felépítésében érdekelt.

Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, frakcióvezető-helyettese