Gyöngyösi Márton: Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy fejezze be őrült játékát!

Újabb szégyenteljes állomásához közeledik az Orbán-rendszer ámokfutása. A Fideszt is magában foglaló Európai Néppárt (EPP) tizenkét tagpártja kérésére eljárást indít a magyar kormánypárt ellen, március 20-i politikai választmányán pedig akár ki is zárhatja a Fideszt soraiból.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt években számos alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és pártja egyre kevésbé hajlandó betartani az európai demokratikus normákat. Az ellenzéki pártok hatósági ellehetetlenítése, a folyamatos rágalomhadjáratok, az állami intézmények politikai megszállása, az értelmiség elleni hergelés után úgy tűnik, a Fidesz immár túl messzire ment. Az Európai Néppárt, mely sokáig védte Orbánt, a Jean-Claude Juncker elleni kampányt már nem tudta tolerálni.

Aggodalomra ad okot az a tény, hogy Orbán Viktor immár saját szövetségeseinek is hajlandó nekimenni megfélemlítésre és rágalmakra alapozott hatalma fenntartásának érdekében. Elképesztőnek tartjuk, hogy míg más kormányok minél jobb kapcsolatok kiépítésére törekszenek, hogy nemzeti érdekeiket érvényre juttathassák, a Fidesz önös pártérdekei miatt Magyarország alkupozícióival is hajlandó játszani. A Jobbikban ismerjük a szövetségi rendszereken kívüli politizálás nehézségeit, éppen ezért rendkívül felelőtlennek tartjuk az olyan politikusokat, akik nemzetük képviseletét saját politikai haszonszerzésük mögé helyezik. Sajnos a Fidesz mostani akciójával egyértelművé vált: Orbán Viktor immár akár Magyarország uniós tagságát is hajlandó feláldozni, hogy korrupt rendszerét tovább építhesse.

Mi, magyarok azonban nem azért küzdöttünk, hogy harminc évvel a Szovjetunió összeomlása után ismét egy keleti önkényuralmi rendszerben kelljen élnünk. Mi egy biztonságos és erős Európában, egy szabad, kiszámítható és demokratikus Magyarországon szeretnénk élni! A Jobbik felszólítja Orbán Viktort, hogy fejezze be őrült játékát, és viselkedjen felelős politikus módjára.

A magyar polgárokat pedig arra kérjük, hogy május 26-án a szavazófülkékben mondják el véleményüket, és válasszák a biztos gyarapodást és a kiszámítható mindennapokat, amit a Jobbik képvisel

– jelentette ki portálunkhoz eljuttatott közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese.

Close