Közösségi oldalak

Hírek

Garázdaság és rongálás miatt kell felelni két fiatal agyamputáltnak

Tizenkét buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegét törte be két fiatal férfi Békéscsabán. Csúzlival lőttek ki üveggolyókat, így okozták a tetemes kárt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán 2021. február 16-a és 17-e között tizenkét buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegeit törték be. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a térfigyelő kamerák felvételei alapján, valamint a városban dolgozó közterület-felügyelők és lakossági bejelenések segítségével két nap alatt azonosították, majd elfogták azokat a fiatal férfiakat, akik a gyanú szerint a tetemes kárt okozták. Három fiatalembert állítottak elő, kihallgatásukkor tisztázódott, hogy ketten követték el a bűncselekményeket. Csúzlival lőttek ki üveggolyókat és így céloztak nagyobb üveg felületekre. Csak a buszmegállók javíttatása több mint 3 millió forintba került, a hajóban és az épületben pedig összességében több százezer forint kár keletkezett. A rendőrség a 20 és 21 éves fiatalembereket felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2021. április 27-én továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.