Közösségi oldalak

Hírek

Gallyazásból életveszélyes sérülés

Kertészszigeten egy férfi saját erdejében úgy vágott le egy vastagabb faágat, hogy az ág rázuhant a segítőjére. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 44 éves férfit, mert Kertészszigeten, 2020. január 1-jén úgy vágott le egy fáról egy ágat, hogy az a segítője fejére esett. A füzesgyarmati férfi létrát támasztott a fához, felmászott rá és láncfűrésszel vágta az ágat. Eközben a segítője alatta állt és fogta a létrát. A lefűrészelt faág úgy zuhant rá a fejére, hogy nekilökte őt egy másik fának. A kirendelt igazságügyi orvosszakértő szakvéleményében megállapította, hogy a férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai alapján a 44 éves füzesgyarmati férfi az erdészeti munkavégzéséről szóló rendelet több pontját is megszegte. Kihallgatásán elmondta, hogy az erdőből a földútra kinyúló gallyakat akarta levágni, mert azok a túlméretes mezőgazdasági gépekbe rendszeresen beleakadtak. Önállóan akarta elvégezni a munkálatokat, állítása szerint nem tudta, hogy az ilyen munkavégzésnek megvannak a szabályai. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. augusztus 4-én továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!