Közösségi oldalak

Hírek

Forgalomkorlátozás lesz az ecsegfalvai Hortobágy-Berettyó hídján

A Hortobágy-Berettyó-csatorna hídja Ecsegfalvánál 2022.05.08.-án Fotó: Erdős Csaba

Ideiglenes beavatkozásokat végeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a Hortobágy-Berettyó-csatorna-hídon május 10.-e és 13.-a között, keddtől péntekig. A munkálatok ideje alatt félpályás jelzőőrös forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők. A híd előkészítés alatt álló teljes körű, átfogó felújításáig 20 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be a szakemberek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez tájékoztatta hírportálunkat a szervezet. A Hortobágy-Berettyó-csatorna-híd legutóbbi célvizsgálata alapján a szakemberek a forgalom további biztonságos fenntartása érdekében a híd átépítéséig ideiglenesen a Kisújszállás felőli szélső hídnyílásban acéllemezt helyeznek ki és a forgalmi sávot 3 méteresre szűkítik.

A híd előtt és után 10-10 méter hosszban a kocsipálya szélességének szűkítését kifuttatják és tölcsérszerűen a csatlakozó út szélességére kinyitják, valamint 20 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be. A munkavégzés ideje alatt a félpályás jelzőőrös forgalomirányításon túl időszakosan, maximum 15 percre teljes hídzárat is bevezetnek.