Figyelmetlenség vezetett súlyos balesethez

Álló személygépkocsi ajtajának ütközött egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi Battonyán. A gyanú szerint az autó vezetője nem volt elég körültekintő és úgy nyitotta ki az ajtót, hogy a kerékpáros már nem tudott megállni, nem tudta kikerülni. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről értesítették a rendőrséget 2020. október 7-én 8 óra körül Békés megyében. Battonyán, a Fő utcában, az út szélén megállt egy autó. A jármű vezetője ki akart szállni a kocsiból, de nem volt elég körültekintő és úgy nyitotta ki az ajtót, hogy egy éppen akkor az autó mögött érkező, elektromos kerékpárral közlekedő férfi már nem tudott megállni és nekiütközött.

A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. A nyomozás adatai szerint a baleset azért történt, mert a személygépkocsit vezető nő figyelmetlen volt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.