Közösségi oldalak

Hírek

Február végéig marad a kora tavaszias idő

Hétfőn már több lesz a napsütés, erősebben felhős tájak eleinte északon, északkeleten, majd délutántól nyugaton lehetnek. Északon, északkeleten helyenként előfordulhatnak záporok. A délies szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként a Tiszántúlon erős lesz. Hajnalra a Dunántúl keleti felén, a Duna mentén és északon képződhet több helyen pára, köd. Reggelre 1 és 9 fok közé hűl, majd napközben 13 és 19 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

Kedden az ország keleti felén van kilátás hosszabb napos időszakokra, a Dunántúlon a felhős időben elvétve kisebb eső, zápor kialakulhat. A délkeleti szél az ország középső harmadán lesz élénk. Délután 14-20 fokot mérhetünk.

Szerdán az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, délutánonként 13-20 fok várható. A napos időszakokat ugyan többször zavarhatja erős felhősödés, de csak kevés helyen alakulhat ki eső, zápor. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős lesz az ég, majd vékonyodik a felhőzet, és fátyolfelhős időre van kilátás szűrt napsütéssel. Kisebb körzetekben megmaradhat a vastagabb felhőzet. Hazánk délnyugati felén előfordulhat kisebb eső, záporeső. Sokfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél. A minimum 3 és 9, a maximum-hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, legfeljebb kisebb eső, zápor alakulhat ki. A délkeleti szél sokfelé megélénkül. A hajnali 3, 9 fokról 13 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.