Ezeket az ügyeket tárgyalták a Békés Megyei Ügyészi szervek a 19. héten

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat ily módon a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 24 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben.

A férfi 2019. június 13-án egy internetes társkereső oldalra regisztrált, de nem a saját nevében, hanem egy unokatestvére nevében annak tudta és beleegyezése nélkül. A férfi a portálra „perverz anyuka ismerkedne” megjelöléssel a sértett nő közösségi oldalairól származó képeket töltött fel, amelyeken a sértett egyértelműen beazonosítható volt, majd az ő nevében több üzenetet váltott ismeretlen személyekkel. A sértett nő egyik ismerőse figyelt fel a sértettet ábrázoló képekre és szólt a sértettnek, akinek kérésére a szolgálató felfüggesztette a hamis profilt.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 70.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.


A Békéscsabai Járási Ügyészség szeméremsértés bűntette miatt emelt vádat egy büntetlen előéletű 69 éves mezőberényi férfi ellen, aki 2019. december 05-én kora délután az Orosháza és Békéscsaba között közlekedő buszon önkielégítést végzett. A járási ügyészség indítványa a beismerésben lévő terhelttel szemben pénzbüntetés alkalmazására irányult.


A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 55 éves büntetett előéletű, beismerésben lévő békéscsabai férfival szemben.

A férfi 2020. március 15-én a kora délutániórákbanbékéscsabai otthonában legalább 1 liter sört és 0,5 dl tömény szeszes italt fogyasztott el, majd felült elektromos kerékpárjára és azzal – gépi üzemmódban –Békéscsaba lakott területén belül közlekedett.

A férfit 15 óra 45 perc körül a Békéscsabai Rendőrkapitányság épülete előtt rendőri ellenőrzés alá vonták és megszondáztatták; a férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Néhány nap múlva, 2020. március 24-én a délutáni órákban a férfi ismét ittasan ült fel az elektromos kerékpárjára, ekkor a Békéscsaba, Tessedik u. 44. szám előtt igazoltatták és szondáztatták meg; a szonda ezen alkalommal is közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.

Vádemelés mértékes indítvány megtételével

A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy 30 éves szerb nő, valamint egy 34 és egy 21 éves szerb férfi ellen, akik 10 olyan külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget, akik az államhatárt illegálisan, a „zöldhatáron” lépték át.

A három terhelt 2020. január 18-án az esti órákban érkeztek meg Szegedről három személygépkocsival a román-magyar államhatár közelébe, a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területére. Az út melletti erdős területen a 34 éves férfi és a nő az általuk vezetett személygépkocsikba 5-5 fő egyiptomi és szír állampolgárságú személyt vettek fel azért, hogy őket Magyarországon keresztül Ausztriába szállítsák. Ezt követően a terheltek elindultak az ország belseje felé; a 21 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival gyanúsított társai előtt felvezető járműként közlekedett, hogy biztosítsa a migránsoknak Magyarország belsejébe történő biztonságos, felfedésüket elkerülő elszállítását. A nőt és az általa vezetett autót 21 óra 30 perc körül Kisdombegyház külterületén, míg a másik két elkövetőt és az általuk vezetett autókat 21 óra 40 perc körül Magyarbánhegyes és Kunágota között vonták rendőri intézkedés alá.

A Battonyai Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményüket beismerő, letartóztatásban lévőterhelteketvégrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és utasítsa ki őket Magyarország területéről.


A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves büntetett előéletű dévaványai férfi ellen.

A férfi 2019. augusztus 01-én javítás és műszaki vizsgáztatás érdekében vett át egy 130.000.-Ft értékű személygépkocsit annak üzembentartójától, egy régi ismerősétől, azonban vizsgáztatás helyett a férfi az interneten eladásra hirdette meg az autót, majd azt el is adta 40.000.-Ft-ért. Bár a vevő nem tudott arról, hogy ki az autó valódi tulajdonosa, azt jóhiszeműen vásárolta meg, azt tőle lefoglalták és visszaadták a jármű üzembentartójának, így az okozott kár megtérült. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét részben beismerő férfit pénzbüntetésre ítélje, az autóért kapott 40.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 75.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!