És még ne mondjuk, hogy hülyék vezetik az országot? – Elvették az MTA támogatást Polt Péter zsebét kitömik!

Az Országgyűlés kedden 134 igen és 58 nem szavazattal rábólintott a a jövő évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatra. Ez negyvenkét törvényt érint, amelyek közül ez a három váltott ki éles visszhangot:

– írja a 168ora.hu

Orbán Viktor miniszterelnökként ezentúl személyi illetményt állapíthat meg, amelynek havi összege nem múlhatja felül az tárcavezető irányítása alatt álló szervnél járó jövedelmeket. Ez alapján több miniszter fizetése nőhet több millió forintra, úgy, hogy a negyedik Orbán-kormányt amúgy is nyugodtan lehetne luxuskabinetnek nevezni

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda Fotó: Szecsődi Balázs

Jóváhagyták az ügyészi illetménypótlékok növeléséről szóló törvénymódosítást is. Ez alapján Polt Péter legfőbb ügyész szeptember 1-től az illetményalap 400 százalékát, helyettese a 300 százaléka, a fővárosi főügyész pedig a 200 százalékát kaphatja. Polt Péter esetében ez 1,4 millió forint pluszt jelenthet.

Polt Péter Orbán Viktorral

A hatalmas magyarországi és nemzetközi felháborodás ellenére az Országgyűlés rábólintott arra is, hogy a Palkovics László fémjelezte Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felügyelje a szakképzést, és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatási támogatására szánt milliárdokról pedig a tárca dönthessen.

Forrás: 168ora.hu

Close