Közösségi oldalak

Hírek

Embercsempészéssel gyanúsítható holland állampolgárt vettek őrizetbe és tizenkét határsértőt fogtak el a rendőrök

Békés megyében az elmúlt 12 órában tizenkét határsértőt fogtak el a rendőrök.

A csoportot Mezőhegyes külterületén, egy erdőben tartóztatták fel. Mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Emellett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy holland állampolgárt, aki a nyomozás eddigi adatai szerint a 2021. január 28-án 15 óra 15 perckor Gyulán elfogott haiti határsértőket segítette abban, hogy eljussanak Nyugat-Európába.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!