Embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök Battonyán

Battonyán ellenőriztek a rendőrök egy román autóst, aki a gyanú szerint két pakisztáni és hat indiai férfit akart átvinni Magyarországon.

Battonyán, 2020. július 31-én 5 óra 25 perc körül megállítottak a rendőrök egy román honosságú személygépkocsit. Az autóban a jármű vezetőjén kívül még nyolc külföldi férfit is találtak. Közülük ketten pakisztáni, hatan pedig indiai állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.


A rendőrjárőrök a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre vitték. Az embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítható autót vezető, román állampolgárságú férfit szintén előállították – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.