Elsőbbségadás elmulasztása vezetett súlyos balesethez

Maradandó fogyatékossága lett annak a motorosnak, aki egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfival ütközött össze. A balesetet a gyanú szerint a kerékpáros okozta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.


Sarkadon, a Sarkadkeresztúri út, Munkácsy utca és Csillag utca kereszteződésében, 2019. június 30-án 11 óra 30 perc körül összeütközött egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfi és egy motorkerékpáros. A kerékpáros a Csillag utcán érkezett a kereszteződéshez és egyenesen akart áthajtani a Munkácsy utcára, de a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a neki balról közeledő motorkerékpárosnak.

Fotó: police.hu

Behajtott a kereszteződésbe és összeütköztek, a balesetben mindketten súlyosan megsérültek. A motor vezetőjénél az orvosi ellátása során kiderült, hogy maradandó fogyatékossága keletkezett. A Gyulai Rendőrkapitányság a kerékpár vezetőjét közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait a napokban továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!