Közösségi oldalak

Hírek

Elhagyott pénztárcát vágott zsebre és nyitva hagyott autókból is lopott

Elhagyott pénztárcát vágott zsebre és nyitva hagyott autókból is lopott

Elhagyott pénztárcát vágott zsebre és nyitva hagyott autókból lopott az a férfi, akit a napokban hallgattak ki gyanúsítottként a békéscsabai rendőrök.

Éjszakai séta közben támadt bűnös ötlete egy férfinak 2024. február 25-én Békéscsabán. Azt gondolta, megnézi, nincs-e véletlenül nyitva egy parkoló kocsi ajtaja. Szerencséje volt, a bal első ajtót nem zárták be, így ki tudott venni az utastérből két karórát, egy kabátot és egy pénztárcát. A tárcában bankkártyát is talált, egy automatánál rögtön megpróbált feladni vele egy csomagot, de nem járt sikerrel, mert a kártyán nem volt fedezet.

 

Április elején azonban pénzhez jutott, mert egy olyan elhagyott tárcát talált, amiben a bankkártya mellett ott volt a PIN-kód is. A számlán lévő néhány ezer forintot azonnal levette. Aztán másfél héttel később újra akcióba lendült, április 14-én szintén séta közben szúrt ki egy autót, aminek nyitva maradt az első ajtaja. Abban a kocsiban is talált egy tárcát.

Szerencsére pénz nem, csak bankkártya volt benne, amit a tulajdonos a lopás után rögtön letiltatott, így a férfi nem tudta használni. Ráadásul a békéscsabai rendőrök másnap elfogták, és lopás, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Megtalálták nála az egyik eltett pénztárcát, és az iratokkal együtt visszaadták a tulajdonosának – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az esetek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy lezáratlan autót soha, még percekre se hagyjanak őrizetlenül! Ha a saját házuk előtt vagy az udvarukon állítják le, akkor is zárják be, húzzák fel az ablakokat, és ellenőrizzék, hogy egyik ajtó sem nyitható! Pénztárcát, táskát, telefont, egyéb személyes dolgokat ne hagyjanak a gépkocsiban, még akkor se, ha csak rövid idő mennek el mellőle!

Borítóképünk illusztráció!