2021.04.14 04:52

Demeter Márta: Nagyon kínos a kormánynak a Gruevszki-ügy!

Vergődésük mai termése, hogy a “napi Demeter” keretében az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának kormánypárti tagjai egy név nélkül beadott, csúsztatásokkal és hazugságokkal teli javaslat alapján megszavazott határozattal megpróbáltak visszahívni a NATO Parlamenti Közgyűlésből, ahol a múlt hét végén a Tudományos és Technológiai Bizottság egyik albizottsága tisztségviselőjévé választottak.

Hiába próbálkoznak, én itt leszek és ellenőrizni fogom a kormány működését, írja közösségi oldalán a képviselő. Továbbá írja, hogy a mai kormányzati “akció” és a különböző ellenzéki szereplőkkel szemben most indított sajtókampány nem szól másról, mint figyelemelterelési kísérlet a Gruevszki-ügyről, és arról, hogy a magyar miniszterelnök maga küldött neki meghívólevelet Magyarországra!

Orbán Viktor az Európai Néppártban és a nemzetközi fórumokon megingott pozícióit igyekszik politikai keresztapa szerepet játszva visszaszerezni. Ugyan rámegy Magyarország és a magyar emberek jó híre, de mit számít ez neki, csakhogy elhitethesse, ő az európai jobboldal erős embere. Ám őt ebben már rég megelőzték az európai politikai vetélytársai. Persze azt a kezdeményezésemet, hogy a honvédelmi bizottság a külügyi bizottsággal közösen vizsgálja meg, hogyan működhet a külügyminisztérium bűnözők VIP utazási irodájaként, leszavazták a fideszesek. Mára mindenkinek egyértelmű, hogy a magyar kormány jelenti a biztonsági kockázatot Magyarország számára!