Büntetőfékezett és igazolványfélét lobogtatva próbálta megállásra kényszeríteni autóstársát egy sofőr az M0-áson

Valószínűleg felsőbbrendőnek érezhette magát az a feltehetőleg lebenykezelt autós, aki büntetőfékezéssel akarta megállításra kényszeríteni autóstársát, mert úgy gondolta neki mindenkinél fontosabb dolga van.

Az esetet a bpiautosok.hu egyik olvasója osztotta meg történetét az oldallal:

“Az ilyen eseteknél gyakran mondják, hogy persze biztos előtte tötyögött már sok kilométer óta, illetve ráfékezett, vagy valami hasonlóval idegesítette a másikat. Emiatt elküldöm a teljes felvételt az előzményekről is. Az eset rövid leírása a következő: Megengedett tempóban haladtam az M0-son, amikor nagy sebességgel, szerintem index nélkül mögém érkezik egy audista.
Villogással jelzi, hogy takarodjak előle, (a sz@r aszfaltpattanással a FIAT 500-al) de a felvételen is látszik hogy abban a pillanatban nincs hova.

Sávváltás, fékezés és gyorsítás nélkül (tempomatot használok) hagytam, hogy jobbról megelőzzön. Ez az előttem lévő autó sebességéből is kikövetkeztethető. Az előzése után derült ki, hogy ez is olyan “erős autó, gyenge idegrendszerű sofőr”, de az is lehet, hogy a benzinkúton becsapták és azt mondták neki, hogy az autópályamatrica megvásárlásával megvette magának az egész autópályát, ez meg elhitte. Tehát az előzés után jött egy kis mutogatás, szájkarate, majd le akart szorítani, megállásra kényszeríteni

és mutogatott valami gagyi rendőrségi igazolvány félét, hogy álljak meg,

(mert gondolom elnézést akar kérni…), majd végig a forgalomtól elzárt területen és a leállósávon mellettem haladt és mutogatott.

Folytatta ezt addig, hogy blokkolja az M3 felé vezető utat, ha arra akarnék menni. Nem vagyok szakértő, de kis túlzással ez az ember, ahogy reggel az autóba ült, már az szabálytalan volt… Szerintem amit tett az a közúti szabályok nagyon súlyos megsértésén túl a közúti veszélyeztetés fogalmát is kimeríti. Ha pedig az igazolvány, amit lobogtatott igazi és tényleg rendőr, akkor az ebben az esetben súlyosbító körülmény.”

Close