Brenner Koloman: Elképzelés sincs az oktatásról!

Lassan 10 év óta bármit megtehet a fidesz, ehhez képest az oktatásra keveset költ az adónkból, a gyermekek és tanárok túlterheltségét nem orvosolták, az oktatás modernizációját elaludták. És most, miután kiadtunk rá néhány százmillió forintot, elásták az új alaptantervet is, amit egy laza sajtótájékoztatón tud meg a teljes közvélemény, az érintett tanárok (akik nem mellesleg sztrájkra készülnek jogosan), a szülők és főleg az érintett gyermekek és fiatal felnőttek.

Félreértés ne essék: nem az új NAT oldotta volna meg azokat a problémákat, amelyek miatt a 15 évesek egynegyede funkcionális analfabéta. Amelyek miatt a leszakadó térségekben, és lassan már a “jobb iskolákban” is mindennapos az iskolai erőszak, mert nincsenek pedagógiai asszintensek, segítők, mert nem a tanár feladata megetetni reggel az éhes gyermekeket.

De jelzésértékű szegénységi bizonyítványnak tartom azt, hogy már csak nem is imitálják a fideszesek, mintha érdekelné őket a felnövekvő generációk tudása. Pedig a néppárti Jobbik régóta hangsúlyozza: minden magyar polgárnak joga, hogy az oktatásban megkapta azt a tudást (informatikai tudást, nyelvtudást, gazdasági folyamatokról gyakorlati tudást stb.) és azt a készséget, amely a 21. században egy gyarapodó, teljes élethez kell. Mi ezért dolgozunk!

– írja közösségi oldalán a politikus.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!