Közösségi oldalak

Hírek

Bicskával kivágta a szúnyoghálót, úgy ment be a szobába a többszörös visszaeső

Éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő pusztaföldvári férfi ellen, aki éjjel, hívatlanul egy bicskával ment be egy lakásba. A járási ügyészség indítványt tett a bicska elkobzására is.

A férfi 2023. augusztus 26-án, Orosházán, az egyik italmérő helyen szórakozott és a hajnali órákra erősen ittas állapotba került. A Pusztaföldváron élő férfi ezért elhatározta, hogy nem hazamegy, hanem Orosházán, a féltestvére családjánál tölti az éjszakát. A férfi ezért 2023. augusztus 27-én, hajnali fél 3 körüli időben a falon felmászott egy első emeleti tömblakáshoz tartozó erkélyre és kopogott az ingatlanban lakó sógornőjének, hogy engedje be a lakásba. A nő felszólította a férfi, hogy menjen el, különben rendőrt fog hívni, a terhelt azonban a szoba ablakán lévő szúnyoghálót a nála lévő bicskával kivágta és az ablakon keresztül a sértett akarata ellenére bemászott a helyiségbe.

Mikor a sértett észlelte a terhelt cselekményét, kiabálni kezdett vele és több alkalommal is távozásra szólította fel, a férfi azonban visszakiabált a sértettre és figyelmen kívül hagyva annak kérését nem hagyta el a lakást, hanem a sértett szobában alvó 6 éves gyermeke mellé feküdt és ott elaludt, mire a sértett azonnal értesítette a rendőrséget – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.