Közösségi oldalak

Hírek

Betöréssel szerzett pénzt költött szerencsejátékra egy mezőberényi férfi

A játékokon nem nyert, ráadásul a rendőrök két nap alatt elfogták. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte, az eljárás iratai az ügyészségre kerültek.

Betörtek Mezőberényben, a városüzemeltetési cég irodájába. A bűncselekmény 2022. február 19-éről 20-ára virradó éjjel történt. Az irodából, az íróasztal fiókjából eltűnt egy lemezkazetta benne több tízezer forinttal. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei két nap alatt, 2022. február 22-én elfogták és előállították a lopás gyanúsítottját. A 21 éves mezőberényi fiatalember elmondta, hogy korábban dolgozott a cégnél, sejtette, hogy van az irodában pénz.

A nagykaput átugrotta, majd az épület ajtajáról egy vascsővel lefeszítette a lakatot és benyomta az ajtót. Magához vette a lemezkazettát, elvitte, kiürítette, majd bedobta egy utcai szemetesbe. A benne talált pénzt szerencsejátékra költötte, de nem nyert, így végül nem maradt pénze. A Békési Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene és a rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. április 1-jén továbbították az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.